Wie zijn wij

Fietsersbond afdeling Capelle aan den IJssel

Wat is de Fietsersbond?

De Fietsersbond komt op voor de belangen van de fietser. Denk aan veiligheid in het verkeer, plaats en respect voor de fietser in het verkeer, goede en voldoende voorzieningen: doorgaande routes, doorstroming bij stoplichten, voldoende en goede mogelijkheden om je fiets veilig achter te laten, comfort van wegdek. De Fietsersbond adviseert de gemeente hierin. Met name de fietser die dagelijks naar zijn werk, school of sociale contacten gaat heeft de aandacht van de Fietsersbond.

Plaatselijke afdeling.

Als afdeling Capelle aan den IJssel van de Fietsersbond hebben we regelmatig contact met medewerkers van de gemeente, waar het gaat om beleid en beheer, maar ook met B&W en vertegenwoordigers van politieke partijen, als het belang van fietsers  gediend is met onze bemoeienis. De inspraak bij plannen ten behoeve van de fiets en dergelijke is in dit verband belangrijk. Heel gelukkig zijn we in deze gemeente met de in 2010 beter geregelde adviesrecht voor de Fietsersbond. Voor andere zaken als het zoveel mogelijk weren van brommers van de fietspaden, en in het bijzonder de talrijke en vaak hinderlijke knelpunten in de stad, blijven we ons met taaie vasthoudendheid inzetten.

Als  dit nodig is hopen we nu en dan ook op de steun te kunnen rekenen van de overige leden van de Fietsersbond die in Capelle a/d IJssel wonen.

Heeft u klachten over de staat van de fietspaden of wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op.

e-mail: [email protected]

telefoon: 06-42619062