Knelpunten in de wijk Rivium

Oversteek Rivium bij shuttle:

Als je vanuit Capelle naar de Van Brienenoordbrug fietst en je volgt de officiële route via de ANWB-borden dan moet je vlak voor de brug (bij de Rivium Westlaan) de Rivium 1e straat schuin oversteken. Voor de overstekende fietsers heeft de gemeente Capelle a/d IJssel hier een witte markering aangebracht om de oversteek naar Riviumpad duidelijker aan te geven. Dit blijft echter voor fietsers een eigenaardige oversteek. Fietsers wijken vaak af van de wit gemarkeerde oversteek en nemen dan eerder een kortere oversteek via de daarnaast  gelegen de Rivium Westlaan naar de kruising met de Parkshuttle. Er is daar geen goede scheiding tussen de fietsoversteek en de Rivium Westlaan.

Oversteek Rivium 1e straat

Er ligt alleen aan de noordzijde langs de Rivium 1e straat een tweezijdig fietspad. Bovendien is het een slecht pad. Ook is de bewegwijzering niet optimaal en daarom rijden veel fietsers, vooral buiten de spits, op de rijweg aan de zuidzijde van Rivium 1e straat.

Wij willen asfaltering van het fietspad, een toekomstig fietspad aan Rivum 1e straat (zuidzijde) en een betere bewegwijzering zodat we veilig en beter door het Rivium van en naar de Van Brienenoordbrug kunnen fietsen.