Fietstochten in de “Week van de Mobiliteit”/ Opening fietsenstalling

P1180013

Fietsen is leuk, fietsen is gezond en met de fiets kom je op plaatsen waar je met de auto niet makkelijk komt. Daarom moedigen wij samen met Sportief Capelle, iedereen aan om tijdens de Europese Mobiliteitsweek lekker te komen fietsen. Tevens wordt dan de fietsenstalling bij metrostation Capelle Centrum officieel geopend.

 

Op woensdag 19 en zaterdag 22 september organiseren we voor jong en oud, gezinnen en vrienden: kortom voor iedereen een leuke en sportieve fietstocht. De Fietsersbond zal de tochten uitstippelen en begeleiden. Een e-bike is niet nodig (maar mag natuurlijk wel), we rijden een tempo waar iedereen zich goed bij voelt.

 

Woensdag 19 september, 15 km door Capelle

fietstecht-2

De fietstocht op 19 september is een korte tocht van ongeveer 15 km welke loopt langs diverse sportcomplexen in Capelle aan den IJssel om op deze manier de sport in de gemeente op een leuke manier te benadrukken. Deze tocht start om 12.00 uur voor de deur van het Gemeentehuis Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 en eindigt bij het Pannenkoekenhuis bij het Schollebos.

 

Zaterdag 22 september, ca 30 km door de Krimpenerwaard

fietstocht

Zaterdag 22 september, ca 30 km door de KrimpenerwaardDe fietstocht op 22 september is een tocht van ruim 30 km door de Krimpenerwaard met gebruik van de veerpont naar Ouderkerk aan den IJssel (vergeet dus niet om kleingeld mee te nemen). Deze tocht start om 12.30 uur voor de deur van het Gemeentehuis Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 en eindigt ca 15.15 uur bij metrostation Capelle Centrum aan de Kerklaan.

Bij het metrostation wordt de nieuwe fietsenstalling officieel geopend door de wethouder Dick van Sluis en zullen wij daar symbolisch onze fietsen stallen. Er staan dan limonade en koeken voor u klaar !

 

Deelname aan beide tochten is gratis. Wilt u graag meer informatie of wilt u inschrijven voor een van deze fietstochten ?

Bel of mail dan naar:

Fietsersbond/Enno van Waardenberg 010-4503184/ [email protected]

of

Sportief Capelle 010-2588787/ [email protected]

Categorieën