Zoek je nog een leuke bezigheid ?

actie wegwijzers

Heb je er al eens over nagedacht om je (een beetje) in te zetten voor een leefbaarder en fietsvriendelijker Capelle ? Dat is makkelijk te realiseren, er zijn allerlei bezigheden die je samen met andere enthousiaste mensen kunt doen om dat voor elkaar te krijgen.

De Fietsersbond-vrijwilligers in Capelle doen uiteraard aan overleg met ambtenaren en bestuurders; dit is best wel interessant omdat het over actuele onderwerpen gaat, zoals nu de centrumvorming rondom de Koperwiek en het Stadsplein. Zelfs zijn er af en toe duidelijke successen, zoals vorig jaar met de invoering van voorrang voor fietsers op rotondes.

Maar ook doe-activiteiten: afgelopen jaar hebben we een “Paaltjesrapport” opgesteld waarvoor met vrijwilligers praktisch alle paaltjes en andere obstakels op fietspaden zijn beschreven en gefotografeerd. Ook zijn we bezig met het organiseren van een fietstocht met knelpunten voor de zojuist gekozen politici, en met een Fietscafé waar film vertoond gaat worden en een fietsactiviteit plaatsvindt. Bekend zijn verder de jaarlijks terugkerende recreatieve fietstocht in de Mobiliteitsweek, het maken en verspreiden van ons afdelingsblad, en het actueel houden van onze website.

Lijkt het je leuk om iets te doen, of eens eenmalig ergens aan mee te doen: neem contact op met ons secretariaat per telefoon, mail of app. Je bent van harte welkom !

 

 

Hierboven: Actie fietsbewegwijzering

Hieronder: Recente fietstocht Mobiliteitsweek

 

20171014_135133-C
recente fietstocht mobiliteitsweek

Categorieën